020 636 6662 mail@alicethuiszorg.nl

thelma-smart dispencer

Wanneer er iedere dag de juiste medicijnen op het juiste tijdstip ingenomen moeten worden kan dit best ingewikkeld zijn. Nog lastiger wordt het wanneer de inname ook nog eens op verschillende tijdstippen en/of dagen moet plaatsvinden.

De Thelma® smart dispenser geeft de juiste medicijnen vrij met slechts één druk op de knop! Alles wordt automatisch georganiseerd en verstrekt. Ter ondersteuning stuurt het apparaat herinneringen uit en reikt de medicijnen aan. De zorgverlener en/of de mantelzorger kan op afstand meekijken of alles volgens plan verloopt en met de medicatie-uitgifte meekijken.

Van de apotheker ontvang je een rol met medicijnen. Deze medicijnrol plaats je in de houder van Thelma®. Door de datamatrix op de medicijnzakjes te scannen weet het apparaat of de juiste medicijnrol is geplaatst. Op het door de apotheek aangegeven tijdstip geeft Thelma® een geluidssignaal. Als je vervolgens op de uitgifteknop drukt ontvang je een geopend zakje met medicijnen. Als je medicatievoorschrift verandert of als je toch je medicijnen vergeet, dan wordt dit direct gesignaleerd. Er wordt geen medicatie uitgegeven en een signaal naar je zorgverlener gestuurd. 

De grote voordelen van de Thelma® smart dispenser op een rij:

  • Gemak
    Thelma® helpt je eraan te herinneren dat het tijd is om medicijnen te nemen en reikt je een open medicatiezakje aan.

  • MobiliteitAls je op bezoek of op vakantie gaat geeft Thelma® je medicijnen van tevoren uit. Of je neemt de dispenser met je mee.

  • VergoedingVergoeding is mogelijk via de zorgverzekering op indicatie van de wijkverpleegkundige.

  • Vrijheid en zelfstandigheidMet Thelma® kan je zelf je medicijngebruik organiseren. Er hoeft geen zorgverlener langs te komen om je te helpen.

  • Begeleiding op afstandAls je een keer je medicijnen vergeet dan wordt dit gesignaleerd. Een zorgverlener neemt persoonlijk contact met je op.

  • PersoonlijkHelderheid, volume en alarmeringen zijn volledig in te stellen naar je persoonlijke voorkeur.