020 636 6662 mail@alicethuiszorg.nl

Thuiszorg Amsterdam

Wanneer u thuis woont en verzorging of ondersteuning kunt gebruiken, dan kunnen wij u (kortdurende) zorg aan huis aanbieden.

In grote lijnen hebben we het dan over:

 • Verpleging aan huis
 • Persoonlijke verzorging aan huis

Onderstaand vindt u meer uitleg over wat we met onze thuiszorg in Amsterdam kunnen betekenen. U kunt ons natuurlijk  ook altijd even een belletje voor verdere uitleg! Wij maken graag tijd voor u vrij!

Verpleging

Wanneer men uit het ziekenhuis komt en/of herstellende bent van een ingreep is het belangrijk dat er goede verpleging plaatsvindt. Daarom bieden wij kortdurende zorg aan huis aan en is het mogelijk om via onze thuiszorg organisatie langdurige ondersteuning te krijgen.

Al onze verpleegkundigen zijn vakbekwaam en weten in iedere situatie wat er te doen staat. Wij letten er sterk op dat onze verpleegsters tijdens het werk op een ontspannen manier met onze cliënten omgaan. Tenslotte heeft iedereen naast de juiste medische verzorging ook af en toe een glimlach of een lief woordje nodig!

Onze verpleegsters van de thuiszorg in Amsterdam kunnen u ondersteunen bij:

 • Het verzorgen van wonden
 • Het geven van injecties
 • Het toedienen van medicijnen
 • Het verzorgen en begeleiden na een beroerte (CVA)
 • Het verzorgen en begeleiden bij diabetes.

Persoonlijke verzorging

Lichamelijk of geestelijk niet meer in staat zijn om jezelf te zorgen is moeilijk! Vooral de eerste periode om te accepteren dat alles plots anders wordt is vaak een zware periode. Wij zorgen er dan ook voor dat júíst in deze eerste periode we met een warm gevoel ons werk doen. Wij vinden dat het op het gemak stellen van onze cliënten op het gemak stellen een van de taken is die hoort bij de persoonlijke verzorging. Wij verzorgen en ondersteunen onze cliënten met zorg en aandacht, zodat u zo lang mogelijk zelfredzaam bent en met een goed gevoel thuis kunt blijven wonen.

Niet altijd lukt het om met mantelzorg goed terecht te komen, daarom helpen onze medewerkers graag bij dagelijkse handelingen zoals:

 • Het opstaan
 • Het wassen/douchen
 • Het aankleden/uitkleden
 • Het aandoen van bijv. steunkousen en of prothesen
 • Het helpen bij maaltijden

 

thuiszorg medicijn toediening

“Zelf niet alles meer kunnen is niet fijn! Gelukkig begrijpt mijn helpende dat en heb ik een goede klik met haar en kunnen we er samen om lachen. Dat maakt het leven toch weer wat leuker”

Langdurige zorg met hulp van ons !

Wanneer u langdurige zorg nodig hebt komt u mogelijk in aanmerking voor vergoedingen. Tegelijkertijd komt er natuurlijk ook veel op u af! Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeeld of u recht heeft op langdurige of intensieve zorg. Deze aanvraag en de aanmelding heeft nogal wat voeten in de aarde, dus helpen wij onze (aspirant) cliënten met ons advies zover als wij kunnen!

 

ELBHO logo
LOC zeggenschap
zorgthuisnl
sbb
geschillencommissie

Stichting Alice Thuiszorg

Buikslotermeerplein 153
1025 ET Amsterdam
Tel: 020 636 6662
Fax: 020 218 4338
Email: mail@alicethuiszorg.nl